Wymarzone miejsce

... na Twoje przyjecie

Bankiety wiążą się z celebrowaniem ważnych chwil w Państwa firmie,

w tym celu stworzyliśmy specjalne uroczyste menu.


W prezencie dla każdej grupy, przywitanie lampką wina musującego do wspólnego toastu.

 

PROPOZYCJA   I

PRZYSTAWKA

Pasztecik z ćwikłą i rukolą

ZUPA

Złocisty rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE

Pieczeń macerowana w musztardzie Dijon

Ziemniaczki karmelizowane

Zestaw aromatycznych surówek

DESER

Słodkie jabłko duszone w przyprawach korzennych

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu)

Deski serów tradycyjnych

Deska wędlin regionalnych

Deska wyrobów swojskich

Półmisek warzyw świeżych

Galaretki drobiowe

Śledziki na kilka sposobów

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo własnego wypieku

Masełka

KOLACJA

Soczysty karczek z grilla podawany na toście francuskim z rukolą oraz słodką surówką z selera

NAPOJE bez ograniczeń

Kawa

Herbata

Woda mineralna z cytryną

Soki owocowe

 

 

PROPOZYCJA II

PRZYSTAWKA

Pasztecik z ćwikłą i rukolą

ZUPA

Złocisty rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE

Schab po zbójnicku zapieczony z oscypkiem

Ziemniaczki z masełkiem i koperkiem

Zestaw aromatycznych surówek

DESER

Pucharek owocowy z galaretką i bitą śmietaną

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu)

Deski serów tradycyjnych

Deska wędlin regionalnych

Deska wyrobów swojskich

Pomidory z mozzarellą i bazylią

Galaretki drobiowe

Śledziki na kilka sposobów

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Pieczywo własnego wypieku

Masełka

KOLACJA I

Soczysty karczek z grilla podawany na toście francuskim z rukolą oraz buraczkami zasmażanymi

KOLACJA II

Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim

NAPOJE bez ograniczeń

Kawa

Herbata

Woda mineralna z cytryną

Soki owocowe

 

 

PROPOZYCJA   III

PRZYSTAWKA

Roladki z musem chrzanowym i czosnkową grzanką

ZUPA

Krem z grzybów białych

DANIE GŁÓWNE

Rolada po bawarsku z sosem pieczeniowym

Kluski śląskie

Kapusta modra z konfiturą porzeczkową

DESER

Pucharek owocowy z galaretką i bitą śmietaną

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu)

Deski serów tradycyjnych i europejskich

Deska wędlin regionalnych

Regionalne salcesony i kiełbasy

Pasztet szefa kuchni z żurawiną

Pomidory z mozzarellą i pesto z bazylii

Galaretki drobiowe

Śledziki na kilka sposobów

Sałatka z pory

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Masełka

Pieczywo mieszane oraz własnego wypieku

KOLACJA I

Pierś drobiowa zapieczona z pomidorami i mozzarellą podana z puree bazyliowym

KOLACJA II

Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim

NAPOJE bez ograniczeń

Kawa

Herbata

Woda mineralna z cytryną

Soki owocowe

 

 

UCZTA BIESIADNA IV

PRZYSTAWKA

Oscypek z grilla podawany z brusznicą

ZUPA

Chrzanica po naszemu

Lub

Żurek regionalny na serwatce

DANIE GŁÓWNE

Żebra Juhasa duszone z aromatyczną kapustą kwaszoną i boczkiem

Grule zbójnickie

DESER

Szarlotka z bitą śmietaną i sosem waniliowym

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu)

Deski serów tradycyjnych i regionalnych z owocami żurawiny

Deska wędlin pieczonych na miejscu

* Schab z liściem

* Karczek

Regionalne salcesony i kiełbasy

Smalec z jabłkiem

Ogórki kwaszone

Pasztet szefa kuchni z żurawiną

Pomidory z serem bacy i sosem balsamiko

Galaretki drobiowe

Śledziki na kilka sposobów

Jajka w sosie tatarskim

Sałatka szopska

Sałatka z pory

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Masełka

Pieczywo własnego wypieku

KOLACJA I

Przysmak Janosika - czyli chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem i kwaśną śmietaną

KOLACJA II

Barszczyk czerwony z krokietem

NAPOJE bez ograniczeń

Kawa

Herbata

Woda mineralna z cytryną

Soki owocowe

 

 

PROPOZYCJA  V

PRZYSTAWKA

Różyczki z łososia z pastą

ZUPA

Wykwintna zupa z grzybów leśnych

DANIE GŁÓWNE

Polędwiczki z czosnkiem w sosie musztardowo- miodowym

Ziemniaczki opiekane

Mix świeżych sałat z winegretem z pomarańczy

DESER

Panna cotta z malinami

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu)

Deski serów tradycyjnych i europejskich z winogronami i konfiturą

Pasztet  z dzika pieczony ze śliwką

Deska mięs pieczonych i owędzanych na miejscu

*schab z liściem

*karczek

Pomidory z mozzarellą i pesto z bazylii

Galaretki drobiowe

Śledziki w śmietanie

Jaja z sosem tatarskim

Koreczki koktajlowe

Sałatka szopska

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Masełka

Pieczywo mieszane oraz wypiekane na miejscu

KOLACJA I

Roladka z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem feta podana z dufinkami ziołowymi

DESER

Aromatyczne Jabłko duszone w cynamonie, karmelu i winie

KOLACJA III

Staropolski gulasz podawany w chlebku wiejskim.

NAPOJE bez ograniczeń

Kawa

Herbata

Woda mineralna z cytryną

Soki owocowe

 

Rezerwacje

tel. 530 770 844

info@podskrzycznem.pl


Wesela

przyjęcie weselne w szczyrku

Przyjęcia okolicznościowe

przyjęcia okolicznościowe szczyrk

Bankiety firmowe

bankiety firmowe w szczyrku

Konferencje/ Szkolenia

konferencje szczyrk