Bankiety wiążą się z celebrowaniem ważnych chwil w Państwa firmie, w tym celu stworzyliśmy specjalne uroczyste menu. W prezencie dla każdej grupy, przywitanie lampką wina musującego do wspólnego toastu.
 

PROPOZYCJA I

PRZYSTAWKA: Pasztecik z ćwikłą i rukolą

ZUPA: Złocisty rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

  • Pieczeń macerowana w musztardzie Dijon
  • Ziemniaczki karmelizowane
  • Zestaw aromatycznych surówek

DESER: Słodkie jabłko duszone w przyprawach korzennych

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):

  • Deski serów tradycyjnych
  • Deska wędlin regionalnych
  • Deska wyrobów swojskich
  • Półmisek warzyw świeżych
  • Galaretki drobiowe
  • Śledziki na kilka sposobów
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Pieczywo własnego wypieku
  • Masełka

KOLACJA: Soczysty karczek z grilla podawany na toście francuskim z rukolą oraz słodką surówką z selera

NAPOJE bez ograniczeń:

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna z cytryną
  • Soki owocowe

PROPOZYCJA II

PRZYSTAWKA: Pasztecik z ćwikłą i rukolą

ZUPA: Złocisty rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE:

  • Schab po zbójnicku zapieczony z oscypkiem
  • Ziemniaczki z masełkiem i koperkiem
  • Zestaw aromatycznych surówek

DESER: Pucharek owocowy z galaretką i bitą śmietaną

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):

  • Deski serów tradycyjnych
  • Deska wędlin regionalnych
  • Deska wyrobów swojskich
  • Pomidory z mozzarellą i bazylią
  • Galaretki drobiowe
  • Śledziki na kilka sposobów
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Pieczywo własnego wypieku
  • Masełka

KOLACJA I: Soczysty karczek z grilla podawany na toście francuskim z rukolą oraz buraczkami zasmażanymi

KOLACJA II: Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim

NAPOJE bez ograniczeń:

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna z cytryną
  • Soki owocowe

PROPOZYCJA III

PRZYSTAWKA: Roladki z musem chrzanowym i czosnkową grzanką

ZUPA: Krem z grzybów białych

DANIE GŁÓWNE:

  • Rolada po bawarsku z sosem pieczeniowym
  • Kluski śląskie
  • Kapusta modra z konfiturą porzeczkową

DESER: Pucharek owocowy z galaretką i bitą śmietaną

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):

  • Deski serów tradycyjnych i europejskich
  • Deska wędlin regionalnych
  • Regionalne salcesony i kiełbasy
  • Pasztet szefa kuchni z żurawiną
  • Pomidory z mozzarellą i pesto z bazylii
  • Galaretki drobiowe
  • Śledziki na kilka sposobów
  • Sałatka z pory
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Masełka
  • Pieczywo mieszane oraz własnego wypieku

KOLACJA I: Pierś drobiowa zapieczona z pomidorami i mozzarellą podana z puree bazyliowym

KOLACJA II: Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim

NAPOJE bez ograniczeń:

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna z cytryną
  • Soki owocowe

UCZTA BIESIADNA IV

PRZYSTAWKA: Oscypek z grilla podawany z brusznicą

ZUPA: Chrzanica po naszemu Lub Żurek regionalny na serwatce

DANIE GŁÓWNE:

  • Żebra Juhasa duszone z aromatyczną kapustą kwaszoną i boczkiem
  • Grule zbójnickie

DESER: Szarlotka z bitą śmietaną i sosem waniliowym

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):

  • Deski serów tradycyjnych i regionalnych z owocami żurawiny
  • Deska wędlin pieczonych na miejscu:
    • Schab z liściem
    • Karczek
    • Regionalne salcesony i kiełbasy
  • Smalec z jabłkiem
  • Ogórki kwaszone
  • Pasztet szefa kuchni z żurawiną
  • Pomidory z serem bacy i sosem balsamiko
  • Galaretki drobiowe
  • Śledziki na kilka sposobów
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Sałatka szopska
  • Sałatka z pory
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Masełka
  • Pieczywo własnego wypieku

KOLACJA I: Przysmak Janosika - czyli chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem i kwaśną śmietaną

KOLACJA II: Barszczyk czerwony z krokietem

NAPOJE bez ograniczeń:

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna z cytryną
  • Soki owocowe

PROPOZYCJA  V

PRZYSTAWKA: Różyczki z łososia z pastą

ZUPA: Wykwintna zupa z grzybów leśnych

DANIE GŁÓWNE

  • Polędwiczki z czosnkiem w sosie musztardowo- miodowym
  • Ziemniaczki opiekane
  • Mix świeżych sałat z winegretem z pomarańczy

DESER: Panna cotta z malinami

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):

  • Deski serów tradycyjnych i europejskich z winogronami i konfiturą
  • Pasztet  z dzika pieczony ze śliwką
  • Deska mięs pieczonych i owędzanych na miejscu:
    • schab z liściem
    • karczek
  • Pomidory z mozzarellą i pesto z bazylii
  • Galaretki drobiowe
  • Śledziki w śmietanie
  • Jaja z sosem tatarskim
  • Koreczki koktajlowe
  • Sałatka szopska
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Masełka
  • Pieczywo mieszane oraz wypiekane na miejscu

KOLACJA I: Roladka z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem feta podana z dufinkami ziołowymi

DESER: Aromatyczne Jabłko duszone w cynamonie, karmelu i winie

KOLACJA III: Staropolski gulasz podawany w chlebku wiejskim.

NAPOJE bez ograniczeń:

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna z cytryną
  • Soki owocowe