Dodatkowe atuty oferty:

  • Piętrowy Tort weselny wliczony z cenę
  • Napoje gazowane, Soki, Woda – bez limitu
  • 4 Ciepłe posiłki
  • Wyroby w 100% swojskie z Naszej wędzarni i piekarni
  • Bufet kawowy z wyselekcjonowaną kawą ziarnistą
  • Sala Weselna bez limitów godzinowych
  • Pełna dekoracja Sali
  • 4 różne kompozycje na stoliki+
  • 12 kolorystyk krzeseł i Sali do wyboru: Granatowa, Chabrowa, Turkusowa, Czerwona, Delikatny Róż, Fuksja, Zielona, Żółta, Złota, Brązowa, Kremowa, Brzoskwiniowa
  • Żywe kwiaty na stoliku prezydialnym
  • Pokrowce na krzesła
  • Przywitanie na czerwonym dywanie przed lokalem
  • Osobisty konsultant weselny

Jak obyczaj każe - przywitanie pary młodej chlebem i solą

Wspólny toast winem musującym

ZUPA:

  • Domowy rosół z makaronem i kluseczkami wątrobowymi

DANIE GŁÓWNE (wieloporcjowo):

  • Tradycyjna wołowa rolada śląska
  • Kruche podudzie drobiowe nadziewane świeżymi brokułami i czosnkiem
  • Soczysty schabowy tradycyjnie z kością smażony
  • Dodatki:
    • Ziemniaczki z masełkiem i koperkiem
    • Kluski śląskie
    • Aromatyczny sos pieczeniowy
    • Włoski sos śmietanowo- ziołowy
    • Marchew na słodko z soczystymi brzoskwiniami
    • Staropolska kapusta modra
    • Zestaw świeżych sałat z winegretem

DESER:

  • Piętrowy tort ślubny - wzór i smak wybierany indywidualnie ( WLICZONY W CENĘ MENU)

ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu)

  • Kurczak faszerowany po węgiersku
  • Deski serów tradycyjnych i europejskich z winogronami i konfiturą domową:
    • Oscypki regionalne
    • Bundz słodki
    • Warkocze gaździny
    • Rozmaite sery żółte
    • Wytworny Lazur błękitny
    • Oryginalny Camembert
  • Deska wędlin z naszej wędzarni: produkty od podstaw przygotowywane u Nas:
    • Schab z liściem
    • Karczek delicjusz
    • Szynka w ziołach
    • Boczek rolowany
  • Wytworny pasztet z królika z pistacjami
  • Włoskie Caprese skąpane w oryginalnym pesto bazyliowym
  • Galaretki drobiowe według domowej receptury
  • Śledź po beskidzku marynowane w piklach i winie
  • Śledzik po wiejsku w autorskiej zalewie szefa kuchni
  • Kuleczki twarogowe w rozmaitych przyprawach
  • Kolorowa sałatka grecka z musztardowym winegretem
  • Orzeźwiająca sałatka z marynowanej czerwonej cebuli
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Masełka 82%
  • Pieczywo ciemne
  • Chleb swojski własnego wypieku

KOLACJA I:

  • Medalion drobiowy zapiekany  z pomidorami i mozzarellą podany z chipsami ziemniaczanymi oraz  delikatną sałatką pekińską z mandarynkami

KOLACJA II:

  • Soczysta pieczeń wieprzowa duszona i podana na aromatycznej kapuście zasmażanej ze śliwkami wędzonymi serwowana z puree ziemniaczano - selerowym i dużą ilością świeżego kopru

+ 18 zł/os. wymiana kolacji II na: 

Góralski wieczór, w towarzystwie kapeli regionalnej

  • Płonąca kita wieprzowa, uroczyście krojona przez naszego szefa kuchni, podawana z:
  • kapustką zasmażaną z grzybami leśnymi,
  • Grulami zbójnickimi,
  • Chrzanem,
  • Musztardą
  • Godzinny występ kapeli regionalnej wraz ze wspólnymi śpiewami i zabawami

KOLACJA III:

  • Staropolski gulasz

KOLACJA IV + 9 zł/ os:

  • Domowy barszczyk czerwony z chrupiącym pasztecikiem francuskim

NAPOJE (nielimitowane):

  • Woda mineralna
  • Soki owocowe HORTEX 100%
  • Pepsi, Mirinda, 7 up

BUFET KAWOWY:

  • Ekspres automatyczny (Cappuccino, espresso, kawa czarna)
  • Kawy klasyczne (parzona, rozpuszczalna)
  • Wybór herbat klasycznych i owocowych

 

DODATKI:

  • do bufetu kawowego: + 600 zł/ do 60 osób  LUB  800 zł/ do 120 osób
    • Owoce sezonowe i egzotyczne
    • Domowe ciasta 5 rodzajów do wyboru
    • Ciasteczka weselna drobne
  • + 10 zł/ os. Dodatkowy deser:
    • Fantazyjny puchar lodowy z sałatką owocową, bitą śmietaną i sosami
    • Aromatyczna pieczona gruszka, gotowana i marynowana w anyżu, cynamonie oraz słodkim winie podawana na ciepło z roztopioną belgijską czekoladą
  • + 35 zł/ os.  PAKIET ALKOHOLI EXCLUSIVE (bez ograniczeń)
    • Wódka Stock Prestige – Na stoły
    • Piwa regionalne 4 rodzaje – Na bufecie samoobsługowym
    • Wina z całego świata 13 rodzajów: - Na bufecie samoobsługowym
      • Białe (wytrawne, półwytrawne, półsłodkie),
      • Czerwone (wytrawne, półwytrawne, półsłodkie, słodkie)

Wyżej wymienione menu jest tylko propozycją i może ulec zmianie według życzenia klienta.

 

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Propozycje zamienne/ dodatkowe do menu ustalane są indywidualnie z managerem
  • Danie główne przeliczane jest w proporcjach - 2,5 porcji mięsa na osobę
  • Wszystkie potrawy z zimnej płyty, ciasta, ciasteczka, owoce uzupełniane są bez ograniczeń do godziny 1.00.
  • Pakowanie oraz wynoszenie potraw, napojów, alkoholu, ciast, ciasteczek oraz owoców w trakcie trwania przyjęcia nie jest wliczone w cenę menu.
  • Istnieje możliwość, poszerzenia oferty o dodatkowe pakiety na napoje gazowane, piwo oraz wina, tym samym nie mogą być one dostarczone osobiście, poza ofertą.
  • Podstawowa dekoracja Sali wliczona w cenę menu.
  • Cena noclegu wraz ze śniadaniem w formie bufetu, w noc weselną wynosi 75 zł/os.
  • Cena wynajęcia Sali balowej przy organizacji przyjęć powyżej 50 osób jest wliczona w cenę menu. Przy organizacji przyjęcia od 40 – 50 osób koszt wynajęcia Sali wynosi 1000 zł, przy liczbie osób poniżej 40 osób koszt wynajęcia wynosi 2000 zł.
  • Udzielamy rabatu 50 % na menu, dla dzieci w wieku 2 do 10 lat, oraz dzieci w wieku do 2 lat bezpłatnie.
  • Parking jest niestrzeżony, nieodpłatny, monitorowany oraz ogrodzony
  • Nie pobieramy opłat za wniesiony własny alkohol, obsługa alkoholu zawsze w cenie menu - dotyczy czystej wódki.
  • Współpracujemy z wieloma podwykonawcami (zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta, wynajem limuzyn, dekorator wnętrz...) Dzięki czemu oferujemy atrakcyjne rabaty na ich usługi.
  • Ułożenie stołów oraz aranżacja całej Sali, do indywidualnego omówienia
  • Proponujemy pomoc w organizacji lub organizację wszystkich usług dodatkowych związanych z przyjęciem weselnym.