Dodatkowe atuty oferty:

  • Piętrowy Tort weselny wliczony z cenę
  • Napoje gazowane, Soki, Woda – bez limitu
  • 4 wzbogacone Ciepłe posiłki z AUTORSKIMI POTRAWAMI naszego Szefa Kuchni w tym Uroczysta kolacja
  • 2 desery
  • Obfite bufety tematyczne: Wiejski stół oraz Bufet Europejski
  • Filetowane owoce sezonowe i egzotyczne
  • Wyroby w 100% swojskie z Naszej wędzarni i piekarni
  • Bufet kawowy z wyselekcjonowaną kawą ziarnistą
  • Sala Weselna bez limitów godzinowych
  • Pełna dekoracja Sali
  • 4 różne kompozycje na stoliki+
  • 12 kolorystyk krzeseł i Sali do wyboru: Granatowa, Chabrowa, Turkusowa, Czerwona, Delikatny Róż, Fuksja, Zielona, Żółta, Złota, Brązowa, Kremowa, Brzoskwiniowa
  • Żywe kwiaty na stoliku prezydialnym
  • Pokrowce na krzesła
  • Przywitanie na czerwonym dywanie przed lokalem
  • Osobisty konsultant weselny

Jak obyczaj każe - przywitanie pary młodej chlebem i solą

Wspólny toast winem musującym

ZUPA (jedna do wyboru):

  • Domowy rosół z makaronem i kluseczkami wątrobowymi
  • Wykwintna zupa z grzybów leśnych podana z łazankami

DANIE GŁÓWNE (wieloporcjowo):

  • Tradycyjna wołowa rolada śląska
  • Soczysty schab zapiekany z brokułami i mozzarellą przykryty chipsem z grillowanego boczku
  • Wykwintna pieczeń Myśliwska duszona w aromatycznym sosie z orzechów włoskich i daktyli
  • De volaille z Prowansji faszerowany suszonymi pomidorami i masełkiem czosnkowym
  • Dodatki
    • Polskie ziemniaczki z masełkiem i koperkiem
    • Kluski śląskie
    • Słodki sos daktylowo- śliwkowy
    • Tradycyjny sos pieczeniowy
    • Marchew na słodko z soczystymi brzoskwiniami
    • Staropolska kapusta modra
    • Zestaw świeżych sałat z winegretem

DESER:

  • Piętrowy tort ślubny- wzór i smak wybierany indywidualnie( WLICZONY W CENĘ MENU)

BUFET KAWOWY:

  • Ekspres automatyczny (Cappuccino, espresso, kawa czarna)
  • Kawy klasyczne (parzona, rozpuszczalna)
  • Wybór herbat klasycznych i owocowych
  • Pepsi, Mirinda, 7 up

NA STOŁACH (bez ograniczeń)

  • Woda mineralna
  • Soki owocowe HORTEX 100%

BUFETY TEMATYCZNE:

BUFET SWOJSKI:

  • Deski serów tradycyjnych z konfiturą domową:
    • Oscypki regionalne
    • Bundz słodki
    • Warkocze gaździny
  • Deska wędlin z naszej wędzarni:  - produkty od podstaw przygotowywane u Nas:
    • Schab z bobkowym listkiem
    • Karczek w papryce suszonej
    • Szynka w ziołach
    • Boczek rolowany
    • Filet z indyka
  • Deska warzyw swojskich:
    • Pomidor z zieloną cebulką
    • Ogórek
    • Papryka kolorowa
    • Ogórki kwaszone z naszej spiżarni
  • Smalec ze skwarkami, jabłkiem oraz prażoną cebulką
  • Wytworny pasztet z dzika pieczony ze śliwką kalifornijską
  • Swojskie kiełbasy cienkie regionalne
  • Kabanosy suszone
  • Tradycyjne galaretki z nóżek wieprzowych według tradycyjnej Śląskiej receptury
  • Śledzik po BESKIDZKU w autorskiej mieszance warzyw szefa kuchni
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Chleb własnego wypieku

BUFET EUROPEJSKI:

  • Sery europejskie miękkie i twarde pleśniowe z winogronami:
    • Rozmaite sery żółte
    • Wytworny Lazur błękitny
    • Oryginalny Camembert
  • Wyszukana rolada z indyka z brokułami skąpanymi w białym winie
  • Śledzie w aromatycznej zalewie korzennej szefa kuchni
  • Biszkopt szpinakowy z wędzonym łososiem i musem śmietankowo chrzanowym
  • Sałata z indykiem zawiniętym w swojskim boczku, gruszką, rukolą, pomidorkami koktajlowymi oblana kremem balsamicznym oraz oprószona świeżo mielonym kolorowym pieprzem
  • Pieczywo ciemne
  • Masełka 82%
  • Filetowane owoce sezonowe i egzotyczne

KOLACJA I:

  • Soczyste podudzie z kury faszerowane szpinakiem i serem feta podane z
    Puree ziemniaczanym z kozim serem i oryginalnym parmezanem oraz
    Słodkimi buraczkami grubo tartymi

DESER: Panna cotta z musem owocowym

 KOLACJA II - Góralski wieczór- (Wymiana kity na prosiaka + 600 zł):

  • Płonąca kita wieprzowa, uroczyście krojona przez naszego szefa kuchni, podawana z
  • kapustką zasmażaną z grzybami leśnymi,
  • Grulami zbójnickimi,
  • Chrzanem,
  • Musztardą
  • Godzinny występ kapeli regionalnej wraz ze wspólnymi śpiewami i zabawami + 750 zł

KOLACJA III:

  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim

KOLACJA IV + 10 zł/ os:

  • Staropolski gulasz podawany w chlebku wiejskim.

 

Wyżej wymienione menu jest tylko propozycją i może ulec zmianie według życzenia klienta.

 

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Propozycje zamienne/ dodatkowe do menu ustalane są indywidualnie z managerem
  • Danie główne przeliczane jest w proporcjach - 2,5 porcji mięsa na osobę
  • Wszystkie potrawy z zimnej płyty, ciasta, ciasteczka, owoce uzupełniane są bez ograniczeń do godziny 1.00.
  • Pakowanie oraz wynoszenie potraw, napojów, alkoholu, ciast, ciasteczek oraz owoców w trakcie trwania przyjęcia nie jest wliczone w cenę menu.
  • Istnieje możliwość, poszerzenia oferty o dodatkowe pakiety na napoje gazowane, piwo oraz wina, tym samym nie mogą być one dostarczone osobiście, poza ofertą.
  • Podstawowa dekoracja Sali wliczona w cenę menu.
  • Cena noclegu wraz ze śniadaniem w formie bufetu, w noc weselną wynosi 75 zł/os.
  • Cena wynajęcia Sali balowej przy organizacji przyjęć powyżej 50 osób jest wliczona w cenę menu. Przy organizacji przyjęcia od 40 – 50 osób koszt wynajęcia Sali wynosi 1000 zł, przy liczbie osób poniżej 40 osób koszt wynajęcia wynosi 2000 zł.
  • Udzielamy rabatu 50 % na menu, dla dzieci w wieku 2 do 10 lat, oraz dzieci w wieku do 2 lat bezpłatnie.
  • Parking jest niestrzeżony, nieodpłatny, monitorowany oraz ogrodzony
  • Nie pobieramy opłat za wniesiony własny alkohol, obsługa alkoholu zawsze w cenie menu - dotyczy czystej wódki.
  • Współpracujemy z wieloma podwykonawcami (zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta, wynajem limuzyn, dekorator wnętrz...) Dzięki czemu oferujemy atrakcyjne rabaty na ich usługi.
  • Ułożenie stołów oraz aranżacja całej Sali, do indywidualnego omówienia
  • Proponujemy pomoc w organizacji lub organizację wszystkich usług dodatkowych związanych z przyjęciem weselnym.