Dodatkowe atuty oferty :

  • Piętrowy Tort weselny wliczony w cenę
  • Soki, Woda – bez limitu
  • Wyszukana przystawka
  • 5 Najwyższej jakości ciepłych posiłków z AUTORSKIMI POTRAWAMI naszego Szefa Kuchni w tym Uroczysta kolacja
  • Obfite bufety tematyczne:  Wiejski Stół oraz Bufet Europejski
  • Filetowane owoce sezonowe i egzotyczne
  • 2 wyjątkowe desery
  • Wyroby w 100% swojskie z Naszej wędzarni i piekarni
  • Bufet kawowy z wyselekcjonowaną kawą ziarnistą

Jak obyczaj każe - przywitanie pary młodej chlebem i solą

Wspólny toast winem musującym

PRZYSTAWKA:

  • Carpaccio z melona w duecie z szynką parmeńską oraz rukolą skropione kremem balsamicznym i tartym parmezanem

ZUPA (jedna do wyboru):

  • Domowy rosół z makaronem i kluseczkami wątrobowymi
  • Wykwintna zupa z grzybów leśnych podana z łazankami
  • Chłodnik sezonowy

DANIE GŁÓWNE:

  • Tradycyjna wołowa rolada śląska
  • Soczyste polędwiczki wieprzowe szpikowane czosnkiem niedźwiedzim, marynowane i pieczone w musztardzie Dijon
  • Schab faszerowany i pieczony z daktylami, zawinięty w swojski boczek
  • Delikatne roladki Szwarcwaldzkie z szynką włoską
  • Indyk z soczystymi szparagami owinięty chrupiącym boczkiem
  • Dodatki:
    • Polskie ziemniaczki z masełkiem i koperkiem
    • Drobno krojone ziemniaczki długo duszone z boczkiem wędzonym i cebulą dymką
    • Kluski śląskie
    • Słodki Sos śliwkowo- daktylowy
    • Tradycyjny Sos pieczeniowy
    • Autorski sos musztardowo- miodowy
    • Wytrawany seler ze słodkimi bakaliami
    • Tradycyjna kapusta modra
    • Ćwikła z chrzanem,
    • Mix świeżych sałat z gruszką kandyzowaną skropionych oliwą truflową

DESER:

  • Piętrowy tort ślubny- wzór i smak wybierany indywidualnie ( WLICZONY W CENĘ MENU)

BUFETY TEMATYCZNE:

BUFET SWOJSKI:

  • Deski serów tradycyjnych z konfiturą domową:
    • Oscypki regionalne
    • Bundz słodki
    • Warkocze gaździny
    • Wytworny pasztet z dzika pieczony ze śliwką
  • Deska wędlin z naszej wędzarni:  - produkty od podstaw przygotowywane u Nas:
    • Necówka z polędwicą
    • Schab z bobkowym listkiem
    • Karczek w papryce suszonej
    • Szynka w ziołach
    • Boczek rolowany
    • Filet z indyka
  • Kabanosy suszone
  • Najwyższej jakości kiełbasa Lisiecka
  • Deska salcesonów regionalnych od gospodarza
  • Boczek wędzony na dymie śliwkowym
  • Śledzie w swojskiej śmietanie z jabłkami i miodem
  • Dzika gęś faszerowana jabłkiem i żurawiną
  • Ogórki kwaszone z naszej spiżarni
  • Smalec ze skwarkami, jabłkiem oraz prażoną cebulką
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Chleb własnego wypieku

BUFET EUROPEJSKI:

  • Sery europejskie miękkie i twarde pleśniowe z winogronami:
    • Rozmaite sery żółte
    • Wytworny Lazur błękitny
    • Oryginalny Camembert
  • Włoskie Caprese skąpane w oryginalnym pesto bazyliowym
  • Galaretki z halibuta podane z oryginalnym kawiorem
  • Soczysty Indyk zamknięty w maladze
  • Pasztet pieczony z delikatnego królika z pistacjami
  • Śledzik po włosku z aromatycznymi suszonymi pomidorami
  • Tatar z łososia w towarzystwie kaparów
  • Biszkopt szpinakowy z wędzonym łososiem i musem śmietankowo chrzanowym
  • Kolorowa sałatka szopska z dużą ilością tartej greckiej fety
  • Sałata z indykiem zawiniętym w swojskim boczku, gruszką, rukolą, pomidorkami koktajlowymi oblana kremem balsamicznym oraz oprószona świeżo mielonym kolorowym pieprzem
  • Pieczywo ciemne
  • Masełka 82%
  • Filetowane owoce sezonowe i egzotyczne

BUFET KAWOWY:

  • Ekspres automatyczny (Cappuccino, espresso, kawa czarna)
  • Kawy klasyczne (parzona, rozpuszczalna)
  • Wybór herbat klasycznych i owocowych

KOLACJA I

  • Aromatyczny stek z grillowanego łososia z musem cytrynowo- chrzanowym
    podany w towarzystwie Vol au vent-a jabłkowo- selerowego,
    chrupiącej bagietki czosnkowej oraz
    mix- em delikatnych świeżych sałat z oliwą truflową

DESER:

  • Oryginalne alkoholizowane Tiramisu układane wielowarstwowo w pucharkach

KOLACJA II - Góralski wieczór- :

Płonący prawdziwy prosiak, uroczyście krojony przez naszego szefa kuchni, podawany z
Kapustką zasmażaną z grzybami leśnymi,
Grulami zbójnickimi,
Chrzanem,
Musztardą
Pieczywem swojskim
Godzinny występ kapeli regionalnej wraz ze wspólnymi śpiewami i zabawami + 750 zł

KOLACJA III:

  • Wołowy Boeuf strogonow

ROZCHODNIACZEK IV:

  • Krem z aromatycznych pieczonych buraków, gruszek i jabłek z kleksem swojskiej śmietany

NA STOŁACH (bez ograniczeń)

  • Woda mineralna
  • Soki owocowe HORTEX 100%
     

DODATKI DO PROPOZYCJI 239 zł/ os,

+ 55 zł/ os.  PAKIET UZUPEŁNIAJĄCY EXCLUSIVE

  • Wódka Stock Prestige – Na stoły
  • Domowe ciasta 5 rodzajów do wyboru – Na stoły
  • Ciasteczka weselna drobne - Na stoły
  • Pepsi, Mirinda, 7up  butelki szklane 0,2 l – na stoły
  • Piwa regionalne oraz karojowe 4 rodzaje – Na bufecie samoobsługowym
  • Ekskluzywny wybór win z całego świata 13 rodzajów: - Na bufecie samoobsługowym
  • Białe (wytrawne, półwytrawne, półsłodkie),
  • Czerwone (wytrawne, półwytrawne, półsłodkie, słodkie

Wyżej wymienione menu jest tylko propozycją i może ulec zmianie według życzenia klienta.

 

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Propozycje zamienne/ dodatkowe do menu ustalane są indywidualnie z managerem
  • Danie główne przeliczane jest w proporcjach - 2,5 porcji mięsa na osobę
  • Wszystkie potrawy z zimnej płyty, ciasta, ciasteczka, owoce uzupełniane są bez ograniczeń do godziny 1.00.
  • Pakowanie oraz wynoszenie potraw, napojów, alkoholu, ciast, ciasteczek oraz owoców w trakcie trwania przyjęcia nie jest wliczone w cenę menu.
  • Istnieje możliwość, poszerzenia oferty o dodatkowe pakiety na napoje gazowane, piwo oraz wina, tym samym nie mogą być one dostarczone osobiście, poza ofertą.
  • Podstawowa dekoracja Sali wliczona w cenę menu.
  • Cena noclegu wraz ze śniadaniem w formie bufetu, w noc weselną wynosi 75 zł/os.
  • Cena wynajęcia Sali balowej przy organizacji przyjęć powyżej 50 osób jest wliczona w cenę menu. Przy organizacji przyjęcia od 40 – 50 osób koszt wynajęcia Sali wynosi 1000 zł, przy liczbie osób poniżej 40 osób koszt wynajęcia wynosi 2000 zł.
  • Udzielamy rabatu 50 % na menu, dla dzieci w wieku 2 do 10 lat, oraz dzieci w wieku do 2 lat bezpłatnie.
  • Parking jest niestrzeżony, nieodpłatny, monitorowany oraz ogrodzony
  • Nie pobieramy opłat za wniesiony własny alkohol, obsługa alkoholu zawsze w cenie menu - dotyczy czystej wódki.
  • Współpracujemy z wieloma podwykonawcami (zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta, wynajem limuzyn, dekorator wnętrz...) Dzięki czemu oferujemy atrakcyjne rabaty na ich usługi.
  • Ułożenie stołów oraz aranżacja całej Sali, do indywidualnego omówienia
  • Proponujemy pomoc w organizacji lub organizację wszystkich usług dodatkowych związanych z przyjęciem weselnym.