Dodatkowe atuty oferty:

  • ALKOHOL W WERSJI EXCLUSIVE BEZ LIMITU
  • Piętrowy Tort weselny
  • Ciasta 5 rodzajów, ciasteczka weselne, filetowane owoce egzotyczne i sezonowe
  • Napoje gazowane w buteleczkach szklanych 0,2 l, Soki, Woda – bez limitu
  • 4 wzbogacone ciepłe posiłki z AUTORSKIMI POTRAWAMI naszego Szefa Kuchni w tym Uroczysta kolacja
  • Obfite bufety tematyczne:  Wiejski Stół oraz Bufet Europejski
  • 2 desery
  • Wyroby w 100% swojskie z Naszej wędzarni i piekarni
  • Bufet kawowy z wyselekcjonowaną kawą ziarnistą

Jak obyczaj każe - przywitanie pary młodej chlebem i solą

Wspólny toast winem musującym

ZUPA:

  • Domowy rosół z makaronem i kluseczkami wątrobowymi

DANIE GŁÓWNE:

  • Tradycyjna wołowa rolada śląska
  • Kruche podudzie drobiowe faszerowane po myśliwsku aromatycznym mięsem z borowikami
  • Soczysty schab tradycyjnie z kością smażony
  • Soczysta roladka z indyka nadziana aromatycznym szpinakiem, owinięta szynką włoską
  • Dodatki:
    • Ziemniaczki z masełkiem i koperkiem
    • Kluski śląskie
    • Aromatyczny sos pieczeniowy
    • Włoski sos śmietanowo- ziołowy
    • Marchew na słodko z soczystymi brzoskwiniami
    • Staropolska kapusta modra
    • Zestaw świeżych sałat z winegretem

DESER:

  • Piętrowy tort ślubny- wzór i smak wybierany indywidualnie ( WLICZONY W CENĘ MENU)

ALKOHOLE (bez ograniczeń):

  • Wódka Stock Prestige – Na stoły
  • Piwa regionalne oraz krajowe 4 rodzaje – Na bufecie samoobsługowym
  • Ekskluzywny wybór win z całego świata 13 rodzajów: - Na bufecie samoobsługowym
    • Białe (wytrawne, półwytrawne, półsłodkie),
    • Czerwone (wytrawne, półwytrawne, półsłodkie, słodkie)

NA STOŁACH (bez ograniczeń)

  • Woda mineralna
  • Soki owocowe HORTEX 100%
  • Pepsi, Mirinda, 7 up – butelki szklane 0,2 l
  • Wódka Stock prestige

BUFETY TEMATYCZNE:

BUFET SWOJSKI:

  • Deski serów tradycyjnych z konfiturą domową:
    • Oscypki regionalne
    • Bundz słodki
    • Warkocze gaździny
  • Deska wędlin z naszej wędzarni:  - produkty od podstaw przygotowywane u Nas
    • Schab z bobkowym listkiem
    • Karczek w papryce suszonej
    • Szynka w ziołach
    • Boczek rolowany
  • Wytworny pasztet z dzika pieczony ze śliwką kalifornijską
  • Swojskie kiełbasy cienkie regionalne
  • Kabanosy suszone
  • Tradycyjne galaretki z nóżek wieprzowych według Śląskiej receptury
  • Śledzik po wiejsku w autorskiej zalewie szefa kuchni
  • Ogórki kwaszone z naszej spiżarni
  • Smalec ze skwarkami, jabłkiem oraz prażoną cebulką
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Chleb własnego wypieku

BUFET EUROPEJSKI:

  • Sery europejskie miękkie i twarde pleśniowe z winogronami
    • Rozmaite sery żółte
    • Wytworny Lazur błękitny
    • Oryginalny Camembert
  • Włoskie Caprese skąpane w oryginalnym pesto bazyliowym
  • Kurczak faszerowany po węgiersku
  • Kolorowa sałatka grecka z musztardowym winegretem
  • Orzeźwiająca sałatka z marynowanej czerwonej cebuli
  • Biszkopt szpinakowy z wędzonym łososiem i musem śmietankowo chrzanowym
  • Pieczywo ciemne
  • Masełka 82%

BUFET KAWOWY:

  • Ekspres automatyczny (Cappuccino, espresso, kawa czarna)
  • Kawy klasyczne (parzona, rozpuszczalna)
  • Wybór herbat klasycznych i owocowych
  • Filetowane owoce sezonowe i egzotyczne
  • Domowe ciasta 5 rodzajów do wyboru
  • Ciasteczka weselna drobne

KOLACJA I (jedna do wyboru):

  • Pieczone żeberka w autorskiej marynacie miodowo- cynamonowej podane z chrupiącymi ziemniaczkami w mundurkach oraz aromatycznymi grubo tartymi buraczkami z chrzanem
    LUB
  • Soczysty szaszłyk drobiowy w sosie słodko- kwaśnym podany z kolorowym risotto oraz delikatną sałatką pekińską ze świeżymi mandarynkami

DESER (jeden do wyboru):

  • Panna cotta z musem owocowym
    LUB
  • Fantazyjny puchar lodowy z sałatką owocową, bitą śmietaną i sosami

KOLACJA II - Góralski wieczór- (Wymiana kity na prosiaka + 600 zł):

Płonąca kita wieprzowa, uroczyście krojona przez naszego szefa kuchni, podawana z
kapustką zasmażaną z grzybami leśnymi,
Grulami zbójnickimi,
Chrzanem,
Musztardą
Godzinny występ kapeli regionalnej wraz ze wspólnymi śpiewami i zabawami + 750 zł

KOLACJA III:

  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim

KOLACJA IV + 10 zł/os:

  • Gulasz po węgiersku podawany w chlebku wiejskim
     

+ 10 zł/os.  wymiana Góralskiego wieczoru na - Uczta regionalna  –:

  • Golonka wieprzowe duszone w marynacie z chili i piwie,
  • Żeberka pieczone i marynowane w marynacie musztardowo- miodowej
  • Oscypki z grilla
  • Domowe opiekane pierogi okraszone cebulką i boczkiem
  • Krupnioki z papryką i cebulką,
  • Rozmaite swojskie kiełbasy z grilla
  • kapusta zasmażana po staropolsku z grzybami leśnymi,
  • ziemniaczki opiekane,
  • chrzan,
  • musztarda
  • Żurawina
  • Pajdy chleba pieczonego na miejscu
     

Wyżej wymienione menu jest tylko propozycją i może ulec zmianie według życzenia klienta.

 

DODATKOWE INFORMACJE:

  • Propozycje zamienne/ dodatkowe do menu ustalane są indywidualnie z managerem
  • Danie główne przeliczane jest w proporcjach - 2,5 porcji mięsa na osobę
  • Wszystkie potrawy z zimnej płyty, ciasta, ciasteczka, owoce uzupełniane są bez ograniczeń do godziny 1.00.
  • Pakowanie oraz wynoszenie potraw, napojów, alkoholu, ciast, ciasteczek oraz owoców w trakcie trwania przyjęcia nie jest wliczone w cenę menu.
  • Istnieje możliwość, poszerzenia oferty o dodatkowe pakiety na napoje gazowane, piwo oraz wina, tym samym nie mogą być one dostarczone osobiście, poza ofertą.
  • Podstawowa dekoracja Sali wliczona w cenę menu.
  • Cena noclegu wraz ze śniadaniem w formie bufetu, w noc weselną wynosi 75 zł/os.
  • Cena wynajęcia Sali balowej przy organizacji przyjęć powyżej 50 osób jest wliczona w cenę menu. Przy organizacji przyjęcia od 40 – 50 osób koszt wynajęcia Sali wynosi 1000 zł, przy liczbie osób poniżej 40 osób koszt wynajęcia wynosi 2000 zł.
  • Udzielamy rabatu 50 % na menu, dla dzieci w wieku 2 do 10 lat, oraz dzieci w wieku do 2 lat bezpłatnie.
  • Parking jest niestrzeżony, nieodpłatny, monitorowany oraz ogrodzony
  • Nie pobieramy opłat za wniesiony własny alkohol, obsługa alkoholu zawsze w cenie menu - dotyczy czystej wódki.
  • Współpracujemy z wieloma podwykonawcami (zespół muzyczny, fotograf, kamerzysta, wynajem limuzyn, dekorator wnętrz...) Dzięki czemu oferujemy atrakcyjne rabaty na ich usługi.
  • Ułożenie stołów oraz aranżacja całej Sali, do indywidualnego omówienia
  • Proponujemy pomoc w organizacji lub organizację wszystkich usług dodatkowych związanych z przyjęciem weselnym.