Bankiety firmowe
Bankiety wiążą się z celebrowaniem ważnych chwil w Państwa firmie, w tym celu stworzyliśmy specjalne uroczyste menu. W prezencie dla każdej grupy, przywitanie lampką wina musującego do wspólnego toastu.
PROPOZYCJA I
PRZYSTAWKA: Pasztecik z ćwikłą i rukolą
ZUPA: Złocisty rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
- Pieczeń macerowana w musztardzie Dijon
- Ziemniaczki karmelizowane
- Zestaw aromatycznych surówek
DESER: Słodkie jabłko duszone w przyprawach korzennych
ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):
- Deski serów tradycyjnych
- Deska wędlin regionalnych
- Deska wyrobów swojskich
- Półmisek warzyw świeżych
- Galaretki drobiowe
- Śledziki na kilka sposobów
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Pieczywo własnego wypieku
- Masełka
KOLACJA: Soczysty karczek z grilla podawany na toście francuskim z rukolą oraz słodką surówką z selera
NAPOJE bez ograniczeń:
- Kawa
- Herbata
- Woda mineralna z cytryną
- Soki owocowe
PROPOZYCJA II
PRZYSTAWKA: Pasztecik z ćwikłą i rukolą
ZUPA: Złocisty rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
- Schab po zbójnicku zapieczony z oscypkiem
- Ziemniaczki z masełkiem i koperkiem
- Zestaw aromatycznych surówek
DESER: Pucharek owocowy z galaretką i bitą śmietaną
ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):
- Deski serów tradycyjnych
- Deska wędlin regionalnych
- Deska wyrobów swojskich
- Pomidory z mozzarellą i bazylią
- Galaretki drobiowe
- Śledziki na kilka sposobów
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Pieczywo własnego wypieku
- Masełka
KOLACJA I: Soczysty karczek z grilla podawany na toście francuskim z rukolą oraz buraczkami zasmażanymi
KOLACJA II: Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim
NAPOJE bez ograniczeń:
- Kawa
- Herbata
- Woda mineralna z cytryną
- Soki owocowe
PROPOZYCJA III
PRZYSTAWKA: Roladki z musem chrzanowym i czosnkową grzanką
ZUPA: Krem z grzybów białych
DANIE GŁÓWNE:
- Rolada po bawarsku z sosem pieczeniowym
- Kluski śląskie
- Kapusta modra z konfiturą porzeczkową
DESER: Pucharek owocowy z galaretką i bitą śmietaną
ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):
- Deski serów tradycyjnych i europejskich
- Deska wędlin regionalnych
- Regionalne salcesony i kiełbasy
- Pasztet szefa kuchni z żurawiną
- Pomidory z mozzarellą i pesto z bazylii
- Galaretki drobiowe
- Śledziki na kilka sposobów
- Sałatka z pory
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Masełka
- Pieczywo mieszane oraz własnego wypieku
KOLACJA I: Pierś drobiowa zapieczona z pomidorami i mozzarellą podana z puree bazyliowym
KOLACJA II: Barszczyk czerwony z pasztecikiem francuskim
NAPOJE bez ograniczeń:
- Kawa
- Herbata
- Woda mineralna z cytryną
- Soki owocowe
UCZTA BIESIADNA IV
PRZYSTAWKA: Oscypek z grilla podawany z brusznicą
ZUPA: Chrzanica po naszemu Lub Żurek regionalny na serwatce
DANIE GŁÓWNE:
- Żebra Juhasa duszone z aromatyczną kapustą kwaszoną i boczkiem
- Grule zbójnickie
DESER: Szarlotka z bitą śmietaną i sosem waniliowym
ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):
- Deski serów tradycyjnych i regionalnych z owocami żurawiny
- Deska wędlin pieczonych na miejscu:
- Schab z liściem
- Karczek
- Regionalne salcesony i kiełbasy
- Smalec z jabłkiem
- Ogórki kwaszone
- Pasztet szefa kuchni z żurawiną
- Pomidory z serem bacy i sosem balsamiko
- Galaretki drobiowe
- Śledziki na kilka sposobów
- Jajka w sosie tatarskim
- Sałatka szopska
- Sałatka z pory
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Masełka
- Pieczywo własnego wypieku
KOLACJA I: Przysmak Janosika - czyli chrupiące placki ziemniaczane z gulaszem i kwaśną śmietaną
KOLACJA II: Barszczyk czerwony z krokietem
NAPOJE bez ograniczeń:
- Kawa
- Herbata
- Woda mineralna z cytryną
- Soki owocowe
PROPOZYCJA V
PRZYSTAWKA: Różyczki z łososia z pastą
ZUPA: Wykwintna zupa z grzybów leśnych
DANIE GŁÓWNE
- Polędwiczki z czosnkiem w sosie musztardowo- miodowym
- Ziemniaczki opiekane
- Mix świeżych sałat z winegretem z pomarańczy
DESER: Panna cotta z malinami
ZIMNA PŁYTA (w formie bufetu):
- Deski serów tradycyjnych i europejskich z winogronami i konfiturą
- Pasztet z dzika pieczony ze śliwką
- Deska mięs pieczonych i owędzanych na miejscu:
- schab z liściem
- karczek
- Pomidory z mozzarellą i pesto z bazylii
- Galaretki drobiowe
- Śledziki w śmietanie
- Jaja z sosem tatarskim
- Koreczki koktajlowe
- Sałatka szopska
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Masełka
- Pieczywo mieszane oraz wypiekane na miejscu
KOLACJA I: Roladka z kurczaka faszerowana szpinakiem i serem feta podana z dufinkami ziołowymi
DESER: Aromatyczne Jabłko duszone w cynamonie, karmelu i winie
KOLACJA III: Staropolski gulasz podawany w chlebku wiejskim.
NAPOJE bez ograniczeń:
- Kawa
- Herbata
- Woda mineralna z cytryną
- Soki owocowe